Maak een Vogeltaart voor je Tuinvogels

Zelfgemaakte vogeltaart met zaden en pindakaas, perfect als gezonde snack voor vogels in de tuin

Vandaag gaan we eens iets anders doen! We gaan namelijk een Vogeltaart maken! Door deze heerlijke en gezonde snack zullen jullie vogels dolblij zijn.

Als je jezelf afvraagt hoe je deze taart moet maken, maak je dan geen zorgen, want ik zal je stap voor stap uitleggen hoe je dit moet doen. Zo kan je de taart zo lekker en gezond maken voor je tuinvogels.

Dus, haal de ingrediƫnten bij elkaar en laten we aan de slag gaan! Zodra de taart klaar is, kan je genieten van de vogeltjes die langskomen om van jouw fantastische creatie te smullen.

Een homemade Vogeltaart

Dit is wat je nodig hebt:

Ingrediƫnten:
Frituurvet (ongebruikt, plantaardig en niet vloeibaar)
500 gram gemengd vogelvoer en pindakaas (met nootjes)

Voor de versiering:
Cranberry’s, rozenbottels en of kersen, rode appeltjes, doppinda’s, mos en dennenappels.

Benodigdheden:
Een pan en verschillende vormen zoals bijvoorbeeld een tulband of muffin vormpjes. Eventueel een spuitzak om toefjes te maken.

Laten we beginnen met de basis: smelt het frituurvet in de pan en laat het afkoelen. Vervolgens meng je het vogelzaad, het gedroogde fruit en de pindakaas door elkaar. Voeg dit mengsel in de vormpjes en giet het gesmolten frituurvet erover. Laat het opstijven in de koelkast of in de vriezer. Je kan de taart in verschillende lagen maken zoals wij hebben gedaan.

Nu komt het leukste deel: het versieren!

Je kunt de taart versieren met bijvoorbeeld rode appeltjes, cranberry’s, bessen, rozenbottels en plakjes appel. Gebruik wat gesmolten frituurvet als lijm. Rondom kan je nog mooie toefjes maken met de spuitzak als extra decoratie.

Maak je eigen Vogeltaart met dit simpele recept door Anienco.nl
Een geleende foto van een paar mooie vogeltaarten.

En daar is het dan, jouw eigen, homemade vogeltaart! Allereerst, als je denkt dat dit te veel werk is of te veel rotzooi oplevert, kan je altijd nog overwegen om een vetcake of een lekkere vetbol te kopen bij Vogelhuisje.com.

Maar, als je op zoek bent naar een kleine uitdaging, ben ik ervan overtuigd dat je deze fantastische taart zult waarderen. Daarnaast zullen de vogels extra genieten van jouw mooie en heerlijke creatie!

Kortom, als je eenmaal hebt besloten om aan deze taart te beginnen, zal je al snel merken dat het een leuke en lonende ervaring is. Vergeet niet om ons te laten weten hoe het resultaat is geworden! Heb jij al zo’n leuke taart gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *